Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

“Η Ανατομία του Άγχους” είναι μία πραγματεία για το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής. Μέσα σε 77 κεφάλαια, περιγράφεται με απλό αλλά όχι απλοϊκό τρόπο το οικοδόμημα του άγχους, αναλύονται τα χαρακτηριστικά του, δίνονται ψυχολογικά εργαλεία για καθημερινή χρήση και εξηγούνται οι παράγοντες που το επηρεάζουν.
Πολλές από τις συσχετίσεις που περιγράφονται σε αυτό το κείμενο και τα εργαλεία που παρουσιάζονται είναι πρωτότυπα. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα αναντικατάστατο εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις δυσκολίες της εποχής, μέσω της καλύτερης κατανόησης του ψυχισμού και του τρόπου με τον οποίο δομούνται οι ψυχικές διεργασίες.
Σε αυτό το κείμενο η προσέγγιση λαμβάνει υπόψιν τα ιατρικά δεδομένα, ωστόσο δεν είναι “ιατροκεντρική”. Ενώ οι ποικίλες εκδηλώσεις του άγχους έχουν διαφορές, δεν γίνεται ενδελεχής διαφοροποίηση τους, αναφορά των Ψυχιατρικών κριτηρίων τους ή αναφορά σε ποσοστά της εκδήλωσής τους. Στην “Ανατομία του Άγχους” δεν είναι σημαντικός στόχος να μάθει κανείς το ποσοστό επί τοις εκατό της εμφάνισης κρίσεων πανικού στη ζωή ενός ανθρώπου, την πρόγνωση του κοινωνικού άγχους ή τις συννοσηρότητες που εμφανίζονται μεταξύ αγχωδών και άλλων ψυχιατρικών διαταραχών, γιατί αυτό δεν είναι απαραίτητα βοηθητικό στο να έχει μία καλύτερη καθημερινότητα. Τέτοιες πληροφορίες μπορεί να τις βρει κανείς σε οποιοδήποτε εγχειρίδιο Ψυχιατρικής.
Ωστόσο, στην “Ανατομία του Άγχους” γίνονται κατά περίπτωση κάποιες αναφορές σε Ψυχιατρικά δεδομένα ανάλογα με το αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε αυτό το βιβλίο, το άγχος προσεγγίζεται σαν μία οντότητα που αναλύεται με βάση διαδικασίες, μηχανισμούς, λειτουργίες και νοηματοδοτήσεις, μεταφορές και παραδείγματα. Όταν κατανοούμε κάτι δεν παύουμε να το σεβόμαστε ή να του δίνουμε σημασία. Αντίθετα, μπορούμε να ζούμε μαζί με αυτό πιο ισορροπημένα και αρμονικά. Στο βιβλίο αυτό, θα βρει κανείς “τα συστατικά του άγχους” επεξηγημένα με τρόπο που να μπορεί εύκολα να

Συγγραφέας: Κλείσας, Σπύρος

€23.00 €20.70
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή


€23.00 €20.70

Κατόπιν Παραγγελίας

*υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον Προμηθευτή

ISBN: 978-618-00-3382-3
BarCode: 9786180033823
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Ημερομηνία Έκδοσης: 12-2021
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 407
Δραστηριότητα: Επιστήμες
Οικογένεια: Ψυχολογία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: