Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από σειρά άρθρων που συνέγραψε ο συγγραφέας στην εθνικιστική εφημερίδα Στόχος κατά την περίοδο 2020-2021 παρουσιάζοντας την κοσμοθεωρία του εθνικισμού. Ο εθνικισμός συνιστά όμως πέρα από κοσμοθεωρία και μια πολιτική ιδεολογία σε γενικές μόνο αρχές, την οποία ο συγγραφέας αναλύει.
Πέραν της παρουσιάσεως όμως. της έννοιας και των αρχών του εθνικισμού, στο βιβλίο αυτό γίνεται η συσχέτισή του με την ελληνική περίπτωση. Ο εθνικισμός όπως άλλωστε και κάθε πολιτική ιδεολογία δεν εφαρμόζεται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες. Ωστόσο η στόχευση παραμένει η ίδια και αυτή δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση της ιδέας του έθνους.
Ο συγγραφέας αναφέρει και τις προσωπικές του θέσεις σε θέματα που αφορούν την δυσφήμιση του εθνικισμού, τον εκσυγχρονισμό και την μελλοντική του πορεία. Δεν λείπουν επίσης οι ιστορικές αναφορές τόσο στον κομματικό εθνικισμό όσο και στο επίπεδο των συλλογικοτήτων στην Ελλάδα.
Ο εθνικισμός συνιστά την φυσική ιδεολογία των εθνών που σέβονται τους εαυτούς τους. Έθνη που δεν σέβονται την φυλετική τους συνέχεια, την θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμά τους είναι καταδικασμένα να πεθάνουν. Σήμερα δίνεται η μάχη της επιβιώσεως τους και το βιβλίο αυτό συνιστά ιδεολογικό όπλο στην φαρέτρα τους.

€9.00 €8.10
(έκπτωση 10%)

Κατόπιν παραγγελίας


€9.00 €8.10

Κατόπιν παραγγελίας

ISBN: 978-618-5353-37-7
BarCode: 9786185353377
Εκδότης: Νοών
Ημερομηνία Έκδοσης: 12-2021
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 124
Δραστηριότητα: Λογοτεχνία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: