ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη είναι ένα σημαντικό φυτό της κατηγορίας των λεγόμενων Κλωστικών Φυτών. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν το βαμβάκι, το λινάρι, η γιούτα (jute) και το σιζάλ (sisal).
Αρμόδιοι φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Εθνικοί φορείς, κρίνουν ότι πρόκειται για μια υποσχόμενη προσοδοφόρα καλλιέργεια, που μπορεί να δώσει ικανοποιητικά εισοδήματα στον Έλληνα αγρότη λόγω των ευνοϊκών εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον μεταποιητικό κλάδο και εμπόριο, καθόσον έχει ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες. Η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της υπερεκμετάλλευσης των αγροτικών εδαφών από τις εντατικές καλλιέργειες. Είναι μία καλλιέργεια λιγότερο υδροβόρα από τον αραβόσιτο και το βαμβάκι, ενδείκνυται στις διαδικασίες αμειψισπορών των αροτριαίων καλλιεργειών, απαιτεί μικρότερες ποσότητες λίπανσης και φυτοπροστασίας, χωρίς να συρρικνώνεται το αγροτικό εισόδημα.
Σκοπός του βιβλίου είναι η κάλυψη του ελλείμματος που υπάρχει σήμερα στην βιβλιογραφία, σχετικά με την τεχνογνωσία στην καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας μας.

€12.00 €9.60
(έκπτωση 20%)


0 Αξιολογήσεις
Αξιολογήστε το προϊόν
ISBN: 978-960-7667-50-2
BarCode: 9789607667502
Εκδότης: ΑγροΤύπος ΑΕ
Ημερομηνία Έκδοσης: 04-2015
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 63
Δραστηριότητα: Λοιπά Βιβλία

Αξιολογήστε το βιβλίο:


Αξιολογήσεις: